Comunicat de premsa relatiu a la reunió mantinguda amb el Comitè Olímpic Andorrà

Autor:
Font:
Publicat el: 4 de Novembre de 2008

logopartitsocialdemocrata 

JAUME BARTUMEU ES REUNEIX AMB EL PRESIDENT I EL VICEPRESIDENT DEL COMITÈ OLÍMPIC ANDORRÀ

Ha mantingut aquesta reunió per analitzar i escoltar les preocupacions del màxim organisme de l’esport andorrà

El Jaume BARTUMEU ha mantingut aquesta tarda una reunió a la seu del Comitè Olímpic Andorrà amb el president de l’entitat, Jaume MARTÍ MANDICÓ i el seu vicepresident primer Jordi CERQUEDA SIERRA.

La reunió ha servit perquè el candidat del PS a cap de Govern conegués els plantejaments i criteris dels màxims rectors de l’esport andorrà.

S’ha parlat de les virtuts de l’esport com a instrument d’integració nacional així com de la necessitat de preservar i enfortir el voluntariat en l’àmbit de les federacions i clubs esportius.

Hi ha hagut també coincidència en constatar que Andorra necessita un Estadi Nacional per poder mantenir-se de manera adequada en l’àmbit de l’esport internacional.

Durant la trobada s’ha parlat també de la possibilitat que Andorra comparteixi amb una ciutat aragonesa una candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern.

Jaume BARTUMEU ha declarat en sortir de la reunió que “com a andorrà, estaria molt content que el nostre país organitzés uns Jocs Olímpics d’Hivern. Però a Andorra no els podem fer . El país és massa petit. D’altra banda cal tocar de peus a terra i crec que és important conèixer la normativa del Comitè Olímpic Internacional abans de generar falses expectatives als ciutadans.”

Efectivament, la Carta Olímpica, en l’article 35 punt 2, afirma que “quan per raons geogràfiques o topogràfiques, sigui impossible l’organització de certs esdeveniments o disciplines d’un esport al país de la ciutat seu, el COI pot, com a cas excepcional, autoritzar l’organització del mateix en un país limítrof”. Per tant, si la candidatura de Saragossa fos escollida, caldria que l’Estat espanyol no disposés d’alguna instal·lació que sí pogués oferir Andorra. També la Carta Olímpica explica en l’article 34 punt 1.3 que només pot ser seu una sola ciutat. Concretament diu que “si haguessin varies potencials ciutats del mateix país i pels mateixos Jocs Olímpics, només pot presentar candidatura una sola ciutat, que la decidiria el comitè olímpic d’aquell país.”

En conseqüència, Jaume BARTUMEU manifesta que “podem pensar en Andorra per organitzar o participar en l’organització d’un esdeveniment esportiu europeu o internacional, sempre amb el consens de tots els sectors implicats i havent-ne parlat prèviament amb el Comitè Olímpic Andorrà, cosa que el Govern no ha fet ara.”

En definitiva, tot apunta que Albert Pintat ha tornat a mostrar la seva vessant més imprudent i ha jugat a improvisar en un afer que hauria de tractar-se amb la seriositat necessària per no malmetre la imatge exterior d’Andorra.

Oficina del Candidat del PS

Andorra la Vella, 4 de novembre del 2008

pdf3.jpg