Comunicat de premsa relatiu a la reunió de Jaume Bartumeu amb el Representant Personal del Copríncep Francès

Autor:
Font:
Publicat el: 6 de Setembre de 2016

EL PRESIDENT D’SDP S’HA REUNIT A PARÍS AMB EL REPRESENTANT PERSONAL DEL COPRÍNCEP FRANCÈS

Jaume Bartumeu ha viatjat avui a París per a mantenir una reunió amb el Sr. Jean-Pierre Hugues, que fou nomenat fa unes setmanes Director de Gabinet del President de la República Francesa François Hollande, i alhora Representant Personal del Copríncep Francès.

En la seva primera visita institucional a Andorra, a principis d’estiu, el Representant Personal del Copríncep Francès ja s’havia trobat amb el conseller general d’SDP Víctor Naudi, en el marc de les entrevistes que va mantenir amb cadascun dels portaveus parlamentaris de les forces polítiques representades al Consell General.

L’entrevista d’avui havia estat sol·licitada per la Comissió de Política Nacional d’SDP que presideix Jaume Bartumeu per a poder exposar més àmpliament al nou Representant Personal del Copríncep Francès la nostra posició pel que fa a les relacions internacionals d’Andorra.

La trobada, a la qual ha participat també el Director de Gabinet de la Representació del Copríncep Francès, Sr. Pascal Escande, s’ha iniciat al Palau de l’Elysée a les 15h i s’ha perllongat durant una hora.

Jaume Bartumeu ha exposat al Representant Personal del Copríncep Francès la nostra preocupació pel que fa al manteniment de l’esperit paritari en les tradicional relacions d’equilibri amb els estats veïns, tal i com estableix l’article 44 de la Constitució.

El president d’SDP ha explicat que el govern de DA ha deixat instal·lar una mena de regència externa que busca dirigir els sectors principals de l’economia del país, arribant a posar els seus propis homes, tots espanyols, en llocs de rellevància de l’administració pública andorrana: Tributs, Gabinet Jurídic, Sanitat i sistema hospitalari, AREB avui i INAF demà.

Jaume Bartumeu ha exposat també a Jean-Pierre Hugues el que ja li havia comentat Víctor Naudi el passat mes de juliol al Consell General, reiterant així, la ferma voluntat d’acostament a la Unió Europea que manté SDP.

Efectivament SDP considera la negociació d’un bon acord d’associació amb la Unió Europea com un objectiu d’interès general. Un objectiu que s’ha d’encarar amb llum i papers, parlant clar i debatent a l’entorn dels avantatges i els inconvenients d’aquest acostament.

París, 6 de setembre del 2016

 (Aquí us podeu descarregar el comunicat en versió PDF)