SDP considera la filtració dels correus de l’IGI «inadmissible»

Autor: E. J. M.
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 25 de Maig de 2016

Socialdemocràcia i Progrés considera «inadmissible» que l’Administració Tributària enviés un correu electrònic a tots els beneficiaris del retorn de l’IGI amb totes les direccions visibles, segons va avançar EL PERIÒDIC el 12 de maig. El parlamentari Víctor Naudi va lamentar ahir que «12 dies després de la filtració el Govern no s’hagi excusat i ni hagi donat explicacions». Naudi va indicar que ara que «estem desplegant el sistema fiscal, un incident així crea neguit, incertesa, i per atraure inversió estrangera malmet la seguretat jurídica i treu confiança».

El conseller general d’SDP va subratllar que «no es tracta d’un error humà, sinó que els mitjans informàtics han de ser els adequats per evitar-ho». El secretari d’organització d’SDP, Joan-Marc Miralles, va afegir que la filtració de les adreces electròniques incompleix l’article 69.5 de la Llei de bases d’ordenament tributari sobre la confidencialitat de les dades i l’article 5.2 del decret de creació del Departament de Tributs i Fronteres en què s’indica que s’ha de dotar d’un sistema informàtic que garanteixi la confidencialitat.

Per tot això, Naudi no descarta presentar una pregunta oral perquè hagi de ser resposta a la pròxima sessió de control al Govern del Consell General. El grup parlamentari liberal ja ha presentat una pregunta escrita i la resposta es publicarà al Butlletí del Consell General.

ENDARRERIMENT TECNOLÒGIC / D’altra banda, Miralles va aprofitar la compareixença d’ahir a la seu d’SDP per lamentar que Andorra s’està quedant enrere tecnològicament, ja que hi ha plataformes com Pay Pal, Google Play o Apple Store que no funcionen o tenen dificultats per operar al país. El secretari d’SDP va recordar que «les imatges que s’emeten al Google Business View estan obsoletes ja que molts dels comerços que surten a Google Maps estan tancats». «Falta estructura per gestioanr-ho, serà un fracàs total i dóna molt mala imatge entre els visitants», va afegir.

Finalment, els representants d’SDP van reiterar la seva oferta al cap de Govern, Antoni Martí, per mantenir un debat amb el president del partit, l’excap de Govern Jaume Bartumeu. En el Debat d’Orientació Política, Martí es va referir diverses vegades a Bartumeu i SDP insisteix que, si vol, organitzen un debat.