El president de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Jaume Bartumeu, i el conseller general de la formació, Víctor Naudi, van retreure ahir a la fiscalia la defensa pública que ha fet del procediment (ordenança penal) seguit amb l’agent de policia que va disparar contra l’edifici administratiu de l’Obac.
Bartumeu, que va recordar que la seva formació ha donat sempre suport a la policia tant des de l’oposició com des del Govern, va manifestar la ferma oposició que “per primera vegada” la fiscalia surti a fer un pronunciament per defensar l’actuació del Govern, i va destacar que més enllà del cas de l’agent en el que “estem és en la defensa de l’Estat de dret”.
En aquest sentit, el president d’SDP va recordar que l’ordenança penal es va fer “a les tantes de la matinada i d’amagatotis”, motiu que els porta a pensar que “hi ha la voluntat d’amagar alguna cosa”.
Així mateix, Bartumeu, que va insistir que la manera com ha anat tot “no sembla pròpia d’un Estat de dret”, va recordar que tots els ciutadans tenen dret a la presumpció d’innocència i va lamentar que aquest cas s’hagi fet sense publicitat i que no hi hagi hagut el corresponent judici oral contradictori.
Per la seva part, Naudi va lamentar que el cap de Govern parlés més d’aquest afer que de cap altre en el seu discurs amb motiu de la festivitat dels bombers, li va retreure el to utilitzat, que va qualificar de “gairebé totalitari”, i el va acusar de fer el contrari del que predica ja que “amb el seu discurs i el to emprat és ell qui polititza la qüestió”.
Bartumeu i Naudi van retreure a Antoni Martí que es presentés també a la Policia recordant que no hi ha precedents des de la Constitució que un cap de Govern vagi a la Policia a entrevistar-se amb el director i a parlar d’un cas, i van insistir que “en el moment que Martí felicitava la policia per la detenció del presumpte culpable d’uns fets, aquest encara no havia estat declarat culpable per qui l’hi havia de declarar”.
D’altra banda, Naudi va valorar la publicació de “l’extens” volum sobre la intervenció de Banca Privada d’Andorra i, tot i no haver-lo pogut mirar més detingudament, sí que va mostrar la seva sorpresa “en veure-hi documents que havien estat sol·licitats per la comissió de vigilància” i que des dels òrgans competents s’havien negat adduint “qüestions de confidencialitat”.
En aquest sentit, Naudi va assegurar que aquests fets refermen la seva convicció “que la comissió no està servint per a res” i que “hi hagut una manca de respecte al Consell General” per part d’aquests organismes.