Naudi veu «voluntat de negar el debat democràtic»

Autor: IVAN ÁLVAREZ
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 3 de Febrer de 2016

El conseller d’SDP, Víctor Naudi, va mostrar la seva disconformitat per la valoració que va fer dilluns la subsíndica general, Mònica Bonell, al voltant de la interpretació de sindicatura de deixar sense efecte l’esmena a la totalitat del marc pressupostari. Bonell va considerar que, tal i com va apuntar Naudi, no s’havia fet una lectura «tendenciosa ni restrictiva» al respecte. Ahir, el president del grup mixt va lamentar que «se’ns nega el nostre dret de poder votar i de debatre l’esmena que vam presentar» i va afegir que «no estem en igualtat de condicions i veiem que una lliga de primera i una altre de segona i de tercera».

Tot i deixar clar que no volia «fer un cavall de batalla» d’aquest tema, el president suplent del grup mixt va lamentar que «els febles arguments que presenta» la subsíndica general, en referència a la comparació del que es fa als parlaments propers a l’andorrà. «Volem comparar una qüestió que no és aplicable al nostre país amb democràcies més grans ve a demostrar el feble argument per demostrar aquesta arbitrarietat» va raonar Naudi. El conseller d’SDP va indicar que el fet que es digui que «una de les altres dues signatures ja estan utilitzades perquè formen part d’un grup parlamentari no ho diu enlloc».

En aquest sentit va assegurar que es veu una «clara voluntat de negar el debat democràtic i plural» i que a ells, com a SDP, els «interessa defensar aquests arguments i veiem que al Parlament, per interpretació de Sindicatura, s’està convertint en una caixa tancada en contra d’aquesta pluralitat».

Finalment, Naudi va indicar, sense aprofundir, que tenia «certes sospites» del perquè es va tornar a debatre aquesta qüestió quan l’esmena ja va ser «acceptada i publicada».