De Haro creu que ara no és el moment de postergar la desviació

Autor:
Font:
Publicat el: 25 de Setembre de 2008

El Periodic d'Andorra 

Iago Andreu

El vial de Sant Julià torna a estar al centre de l’actualitat política després que els centristes anunciessin el seu vot en contra del projecte i el Govern retirés un dels dos crèdits extraordinaris presentats per finançar els trams 3 i 4 de la infraestructura. Ara la pilota és a la teulada dels dos consellers de Renovació Democràtica, que no descarten abstenir-se en la votació del 3 d’octubre i permetre que l’Executiu se surti amb la seva.

“Tots voldríem que es fes un túnel en lloc del vial projectat, però postergar aquesta obra ara potser no sigui la millor opció”, va declarar ahir el conseller de RD Ricard de Haro. L’argument de RD és clar: ara per ara, el Govern no pot assumir financerament l’opció d’un únic túnel i res no fa pensar que aquestes circumstàncies canviïn durant els propers anys. De totes maneres, De Haro va treure ferro a la polèmica explicant que “si Tarrado votés a favor, ningú es fixaria en el vot de RD”.

Precisament el president del Grup CDA+S21 va confirmar que finalment votarà contra el projecte de llei de crèdit extraordinari. Aquells que volien veure com el grup centrista es trencava, s’hauran d’esperar, perquè Tarrado va acceptar la decisió de l’executiva del seu partit i s’oposarà al projecte coincidint en el sentit de la votació amb S21. El líder centrista va justificar la decisió al.legant que no és el moment adequat per autoritzar 44 milions d’euros amb càrrec a endeutament.

Els socialdemòcrates, per la seva banda, es mantenen ferms en la negativa de secundar el vial lauredià i ahir van rebre la visita de la Plataforma Rocafort a l’oficina parlamentària. El president del Grup Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va reafirmar el compromís del seu grup en favor de les demandes veïnals i va demanar “coherència” als consellers de RD, recordant-los que en el seu dia van votar per un projecte alternatiu al del Govern.

ADJUDICAT A FINAL D’ANY// El ministre d’Ordenament Territorial, Xavier Jordana, es va mostrar ahir convençut que el crèdit extraordinari acabarà superant el tràmit parlamentari i que a final d’octubre es podrà aixecar la suspensió de la licitació de l’obra acordada fa gairebé un any. Si tot va tal com l’Executiu espera, els trams 3 i 4 del vial estaran adjudicats abans no acabi l’any.

LA POSICIÓ VEÏNAL// Des d’un punt de vista molt diferent, els veïns de Sant Julià contraris al projecte es van mostrar esperançats després del nou tomb polític que complica el futur de la desviació. Des de la Plataforma Rocafort van manifestar ahir la seva voluntat de reunir-se amb RD per exposar els seus motius d’oposició a l’obra. “L’hivern passat, RD va votar conjuntament amb el PS contra el projecte; volem pensar que encara no ho tenen decidit”, va explicar un dels membres del grup.

pdf3.jpg