“No crec gaire en l’Andorra d’aquests 4 darrers anys”: entrevista a Alba Alvarez, candidata d’SDP per Escaldes-Engordany

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 22 de Febrer de 2015

–Com i quan es posa al món de la política?

–La política sempre m’ha agradat i sempre he cregut molt en la capacitat que té per millorar el dia a dia de tots. D’altra banda, parlo molt sovint al carrer de política concretament amb gent molt propera a mi. He decidit fer camí en aquest món, primerament perquè estic segura que puc aportar moltes idees noves i d’altra banda perquè crec que el nostre Principat pot millorar si tothom participa en la seva vida pública.

–Un referent polític d’Andorra?

–Jaume Bartumeu.

–Un de fora?

–No tinc cap referent de fora.

–Un company de files en el que confiï molt?

–Confio molt en les persones d’SDP que treballen diàriament per la millora d’aquest nostre petit país. Si no fos així, tampoc hagués decidit fer política amb ells.

–Què li ha donat la política?

–La meva activitat política m’ha fet créixer com a persona, he aprés molt sobre el nostre país i m’ha donat una nova perspectiva sobre el món.

–Què li ha tret?

– Fins avui dia la política no m’ha tret res a caràcter personal, en canvi tinc molts coneguts que s’han vist perjudicats per certes polítiques irresponsables. 

–Per què Socialdemocràcia i Progrés i no una altra formació?

– Som un partit de progrés, format per ciutadans andorrans que creuen fermament que Andorra pot millorar-se en molts aspectes i apropar-se més a d’altres ciutadans que necessiten ser escoltats. D’altra banda, SDP és el primer partit que creu que la joventut té dret de poder participar en la vida política del país.

–Creu en aquesta Andorra?

–No crec gaire en l’Andorra d’aquests 4 darrers anys però si crec en l’Andorra que SDP pot oferir als ciutadans andorrans.

–Què treballarà per canviar si arriba al Consell General?

–Aquesta pregunta és bastant general i molt extensa per respondre. Però tinc clar que un dels primers aspectes a treballar al Consell General és escoltar a tothom i que la societat s’impliqui més en el seu funcionament. Moltes vegades les respostes a les dificultats del país no es troben als seients del Consell sinó al carrer.

–Amb quins valors del seu partit se sent més identificat?

–M’identifico amb valors com la responsabilitat, el respecte, la solidaritat i el parlar clar.

–Què vol canviar de la seva parròquia?

–Em presento al Consell General per impulsar polítiques nacionals que tindran un benefici per tot el país i també per Escaldes-Engordany. Aquí hi tenim molt patrimoni i l’hem de conservar, com la vall del Madriu-Perafita-Claror, però també l’hem de promocionar. Hauria de ser un dels nostres reclams turístics més importants i l’hauríem de tractar com es mereix. D’altra banda també hem de recuperar molts dels nostres barris que han sigut oblidats durant molts anys i que tenen moltes dificultats per tirar endavant com ha passat amb la part alta d’Escaldes entre d’altres.

–És esportista?

– Si, m’agraden molt els esports en general, tant els de risc com els que no en tenen. Sempre he sigut molt esportista, he practicat activament la natació i el basquet.

–Quina música li agrada?

– La música que més m’agrada és la llatina, però també escolto House.

– De què viu?

– Treballo en una empresa que es mou en l’àmbit de les telecomunicacions en tots els seus aspectes i en l’electricitat i l’electrònica.