Bartumeu inicia amb l’ACA les reunions amb actors esportius

Autor:
Font:
Publicat el: 28 d'Agost de 2008

El Periodic d'Andorra 

Marc Rodríguez

Bartumeu va iniciar ahir la ronda de reunions amb els actors esportius del país en una trobada amb l’Automòbil Club d’Andorra (ABA), en què, segons el líder socialdemòcrata, es va abordar la situació per la qual passa el sector.

La jornada d’ahir suposava per Bartumeu el segon dia després de la represa de l’activitat política, una jornada prececida pel dimarts, quan es va reunir formalment amb el diputat socialista a Madrid, Félix Larrosa, per abordar la problemàtica turística.

Segons Bartumeu, “aquesta és una reunió fruit del treball iniciat abans de les vacances, quan em vaig dirigir, com a cap de l’oposició, a tots els clubs i federacions esportives” per tal de “conèixer la problemàtica per la qual passen i parlar amb tots aquests actors”. En aquest sentit, el president de l’ACA, Josep Maria Casas, afirmava ahir que, tot i que les ajudes són sempre benvingudes, “comprenem que la situació actual tampoc és la millor perquè donin massa subvencions”. En tot cas, Casas indicava que la reunió ha estat més aviat “informativa”.

LA LÍNIA ESPORTIVA DEL PS
La motivació del Partit Socialdemòcrata (PS) és, segons el seu candidat a la presidència en les properes eleccions generals, la de “canviar la política esportiva”, tal com ja es va avançar ara fa dos mesos. El partit opositor criticava aleshores la situació de l’esport a Andorra i el fet que “cada cop és més freqüent parlar amb molts dirigents esportius que et manifesten el seu cansament i desencís, davant del poc suport i del gran desconeixement de la realitat esportiva dels responsables governamentals”, un fet que “és agreujat per un creixent intervencionisme impulsat des del ministeri”.

Bartumeu també avançava aleshores que el Govern proposat pels socialdemòcrates “serà curós i exigirà transparència amb l’ús dels diners públics, però no interferirà en la feina dels professionals de cada esport”, al mateix temps que “diferenciarà clarament l’esport de base i el formació, professional o semiprofessional”. El PS té previstes més reunions amb altres federacions, un cop quedin tancades les dates.

pdf3.jpg