Els joves d’SDP volen crear un fòrum virtual dins de l’FNJA per arribar a tot el col·lectiu

Autor: M. M.
Font: ARA
Publicat el: 21 de Febrer de 2015

Els joves d’SDP creuen que cal arribar al màxim de gent possible i per això proposen transformar el Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra en una eina que puguin aprofitar tots els joves, amb la creació d’una part virtual que en faciliti l’accés des de qualsevol lloc. Així ho han explicat aquest divendres durant l’assemblea que han celebrat al centre cultural la Llacuna amb la presència del candidat a cap de Govern, Víctor Naudi, i el membre de la llista nacional, Jaume Bartumeu, entre altres candidats.

La candidata parroquial a Escaldes-Engordany, Alba Álvarez, ha explicat que volen que el jovent sigui més protagonista i s’impliqui més, i per això proposen la creació virtual de l’FNJA la creació d’una Consulta jove per atendre tots els dubtes que puguin tenir el joves en relació a temes com la planificació familiar, la salut sexual o el consum de drogues, entre altres.

El seguiment dels joves que viuen i treballen a l’exterior també és una de les propostes que consideren necessàries des d’SDP perquè “no perdin la connexió amb el seu país” i per això creuen que cal dotar de mitjans als departaments d’Ensenyament Superior i de Joventut perquè puguin fer aquest seguiment. En relació a l’educació, una de les joves assistents ha demanat que se segueixin uns criteris més estrictes a l’hora d’atorgar les beques per evitar que hi hagi gent a qui li deneguin mentre altres en reben dues. En aquest sentit, Álvarez ha reclamat al Govern que s’analitzi millor el procés d’atorgament de beques.

D’altra banda, els joves també han reclamat que s’apliquin deduccions fiscals a les empreses per contractar joves en formació o com a primera feina, o bé als propietaris de pisos en lloguer perquè els facilitin l’accés a l’habitatge.

L’acte ha comptat amb la presència de la candidata d’Escaldes, del candidat a la nacional, Jordi Torres, i del suplent a la nacional, Marc Latorre.