SDP vol prioritzar la promoció del consum intern abans que el turisme

Autor: M. T.
Font: ARA.AD
Publicat el: 19 de Febrer de 2015

Davant d’una vintena de veïns de Santa Coloma que han assistit a la reunió de poble d’aquest dimecres, Socialdemocràcia i Progrés ha expressat la seva voluntat d’apostar per incentivar el consum intern del país. El número tres de la candidatura nacional, Joan Marc Miralles, ha dit que el mercat intern gasta anualment entre 700 i 750 milions d’euros, mentre que els turistes consumeixen uns 400 milions, i per aquest motiu ha criticat que el Govern es gasti 15 milions en promocionar el turisme.

Així, SDP proposa dedicar més pressupost a plans de promoció del consum intern per afavorir els petits comerciants, reduir les traves burocràtiques i incrementar el salari mínim un 3% cada any per tal que hi hagi més consum.

D’altra banda, els candidats d’SDP d’Andorra la Vella han promès que les mesures per evitar les inundacions, la reactivació comercial i les solucions al “nyap” de la rotonda de la Margineda seran les seves prioritats.

El número dos de la llista, Àngel Dalmau, també ha alertat que qui voti Demòcrates per Andorra a la capital –que ha reconegut que és una candidatura potent, “amb dos polítics consagrats”– “seran enganyats”, perquè “ni un ni l’altre seran consellers, sinó que Martí els farà ministres i estaran votant els suplents”. Per aquesta raó, ha assegurat que a Jordi Cinca i a Rosa Ferrer “només els importa el poder, l’afany de protagonisme i els diners”.

D’altra banda, arran de la presència del president de l’Associació de Veïns i Comerciants de Santa Coloma, Carles Perea, el número 1 de la llista, Delfí Roca, ha lloat les virtuts de disposar d’una associació al barri, perquè “són les que millor coneixen el que s’ha de fer”.

Finalment, a preguntes del públic, Joan Marc Miralles ha dit que el projecte del Pic de Carroi “és una serp d’estiu que apareix quan s’acosten eleccions”, i ha manifestat que des de la seva formació no veuen massa clara la seva utilitat. Tot i que no ha volgut opinar amb detall a l’espera que estigui més definit, Miralles ha assegurat que “no apostem per inversions faraòniques” i, en tot cas, “la gent de la parròquia ha de poder dir la seva d’un projecte amb aquest impacte”.