Víctor Naudi i Bartumeu escolten les inquietuds de la comunitat lusitana

Autor: E. J. M.
Font: BONDIA
Publicat el: 16 de Febrer de 2015

El candidat de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) a cap de Govern, Víctor Naudi, va trobar-se ahir amb representants de la comunitat lusitana a la Casa de Portugal “per repassar les qüestions que els afecten”.

Tot i que la crisi econòmica i financera afecta tothom, és cert que la davallada de la construcció ha perjudicat, sobretot, el col·lectiu portuguès ja que tradicionalment ha estat “molt vinculat” al sector, va subratllar Naudi. En quedar-se sense feina, molt personal de la construcció i les seves famílies han abandonat el país. També hi ha molts casos, però, d’obrers que es busquen la vida a França mentre la família s’ha quedat a residir al país.

Una altra qüestió que preocupa la comunitat, inquietud que comparteix amb tota la societat, són “les pensions de jubilació”. A més de la incertesa sobre les pensions, el col·lectiu es troba que “moltes dones han treballat o treballen en el sector domèstic i cobren unes pensions molt baixes”.

Quant al tancament de l’ambaixada de Portugal a Andorra, el consolat està responent i realitza els tràmits necessaris. La comunitat portuguesa també expressa el seu desig que es firmi el conveni de doble imposició entre Portugal i Andorra ja que beneficiarà les empreses i la creació de feina.

Naudi, acompanyat de Jaume Bartumeu i dels candidats territorials Micaela Ferreira i Armand de Sousa, va gaudir del cocido portuguès típic de Carnaval. “Era molt bo”, va reconèixer el candidat d’SDP.