SDP es reuneix amb la CEA per parlar d’empresa i feina

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 13 de Febrer de 2015

El candidat a cap de Govern de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi, acompanyat pel número 14 de la llista, Jaume Bartumeu, va ser rebut ahir a la seu de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) pel seu president, Xavier Altimir; la directora, Sílvia Gabarre, i quatre membres de la junta directiva. Durant la reunió, que va durar dues hores, Naudi va respondre a les catorze preguntes que la CEA formula als aspirants de les eleccions generals.

El candidat d’SDP va recordar la taula de treball sobre la funció pública que l’any 2010 va organitzar el Govern presidit per Jaume Bartumeu, i va insistir en els 33 acords que es van assolir en aquell moment amb els sindicats de la funció pública.

Naudi va proposar “assegurar els drets laborals dels treballadors i els empresaris, desenvolupant legislativament el dret de vaga i la negociació col·lectiva i revisant el Codi de relacions laborals”. Quant a la Llei de contractació pública, candidats i empresaris van coincidir que s’ha de revisar.

Naudi va afegir que s’han de “limitar les adjudicacions públiques internacionals i s’ha d’establir una quota de concursos públics reservats a les micro, petites i mitjanes empreses andorranes”. Durant la trobada també es va tractar de la reforma de la legislació de la seguretat social.

Naudi va dir que SDP vol assegurar la viabilitat de la CASS sense retallar prestacions.

Finalment Jaume Bartumeu va exposar a la CEA la posició d’SDP respecte a Europa i va reiterar que són favorables a l’acord d’associació amb la Unió Europea i a la proposta de crear “un departament específic dins de l’administració que s’encarregui de manera transversal de la gestió del canvi que suposarà l’acord comercial”. El departament “hauria de vetllar per traslladar l’explicació de tot el procés de l’acord a la ciutadania i als agents socials”.