Filtració interessada d’una enquesta inútil

Autor:
Font: BONDIA
Publicat el: 13 de Febrer de 2015

Una vegada més des de la majoria demòcrata i el seu entorn s’ha filtrat interessadament una informació a un mitjà de comunicació buscant treure’n un rèdit partidista i evidenciant, un cop més, el tarannà poc transparent que ha marcat bona part de la legislatura.

I és que, malauradament per a la salut democràtica del país i l’interès públic i el dret dels ciutadans a estar informats, des de les files demòcrates s’ha confós la majoria obtinguda a les urnes ara fa quatre anys amb una espècie de carta blanca per fer i desfer a voluntat, sense haver de donar explicacions ni respondre davant ningú i amb una supèrbia a voltes tan insultant com innecessària.

Oblidant sovint, i en certa manera també traint la confiança atorgada pels ciutadans a les urnes, que no deixen de ser servidors i gestors del bé públic i que ho són de forma temporal.

En general, i en la política particularment encara que sigui per un mínim respecte envers els ciutadans, les formes són importants. I en aquest aspecte, l’autoanomenat Govern dels millors ha demostrat reiteradament no estar a l’altura.

La filtració dels resultats de l’enquesta del CRES abans de presentar-la, malgrat que hauria pogut ser previsible, sorprèn perquè es filtra un estudi on gairebé el 70% dels enquestats no respon sobre el sentit del seu vot, fet que, i qualsevol professional de l’estadística hi estaria d’acord, desvirtua l’enquesta mateix.