SDP proposa que l’administració tingui un interlocutor fix amb el Pas

Autor: E. J. M.
Font: BONDIA
Publicat el: 11 de Febrer de 2015

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) proposa que l’administració tingui un interlocutor fix per atendre i resoldre amb coneixement de causa i rapidesa les qüestions que afecten el Pas de la Casa. Les dificultats per resoldre tràmits amb l’administració és una de les principals queixes de la ciutadania del Pas, ja que s’han de desplaçar a la capital per qualsevol gestió.

Una delegació d’SDP, encapçalada pel candidat a cap de Govern, Víctor Naudi, va visitar ahir a la tarda el Pas de la Casa per trobar-se amb l’Associació de Veïns i Comerciants i Iniciativa Publicitària.

A Naudi l’acompanyaven els números 3, 4 i 14 de la llista nacional, Joan-Marc Miralles, Sandra Cano i Jaume Bartumeu, respectivament; els candidats de la llista parroquial d’Encamp d’SDP, Rita Sirkia i Alain Mateu, més un suplent, Patrici Infante, i la consellera del Comú d’Encamp Eluska Galdós.

Entre els neguits, els candidats d’SDP van constatar la manca de serveis socials i sanitaris, com no disposar de metges especialistes (per exemple, de ginecologia); els accessos amb França, que requereixen coordinació i diàleg fluid amb l’Estat veí, sobretot amb la Prefectura de l’Arieja; la falta d’un transport que faciliti la mobilitat interna, sobretot a l’hivern; i l’especificitat d’horaris i festius comercials ja que la clientela prové, majoritàriament, de França.

Els representants d’SDP van convidar veïnat i comerciants a seguir-ne parlant en la reunió de poble que celebraran al Pas de la Casa durant la campanya electoral.

També ahir, la número dos de la llista nacional d’SDP, Sílvia Bonet, es va reunir amb els representants del Sindicat de Treballadors del Comú d’Andorra la Vella (Sitca) per parlar de la reforma de la funció pública i del paper que han de tenir els sindicats dels comuns a l’hora de negociar els drets laborals.

El Sitca va demanar informació sobre la llei sociosanitària, ja que Bonet va estar a la taula de negociacions i va aconseguir que s’aprovessin moltes esmenes que SDP defensava.

La intensa jornada de dimarts d’SDP va començar al matí amb una trobada de Bartumeu i Naudi amb el representant del copríncep francès, Thierry Lataste.