SDP defensa recuperar l’Estat del benestar sense “radicalitats”

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 9 de Febrer de 2015

Caldea va acollir ahir la presentació de les candidatures nacionals i territorials de Socialdemocràcia i Progrés (SDP). El candidat a cap de Govern, Víctor Naudi, va traçar els tres grans eixos del projecte de la formació, la responsabilitat, la  solidaritat i la confiança, en els quals s’emmarquen totes les propostes que s’aniran detallant durant la campanya electoral.

Naudi va reafirmar el vessant progressista d’un projecte que busca “redreçar l’economia per recuperar l’Estat del benestar” sense necessitat de radicalitats i allunyat de sectarismes.

Per Naudi, Andorra ha d’encarar els propers anys amb responsabilitat i confiança, lluny de l’ambigüitat constant d’una majoria que ha governat sense rumb i mai pels interessos generals de tots els ciutadans”.

També va defensar l’acord d’associació amb Europa, que “ha d’aportar noves oportunitats per als joves i les empreses”.

Finalment, va destacar que les llistes d’SDP “estan formades per persones que representen una imatge fidel de les múltiples realitats de la societat andorrana, diversa i plural”, i que “estan plenament compromeses a complir el projecte amb el qual es presenten” .

Per la seva banda, Rita Sirkia, candidata per Encamp, va destacar la importància dels temes socials i sobretot la lluita contra les desigualtats i la fractura social.

Sirkia va insistir en la necessitat de tenir una societat més justa on tothom sigui tractat igual i on es posin tots els mecanismes per no deixar ningú de banda, fent especial èmfasi en els col·lectius més vulnerables com la gent gran o els discapacitats.

Així mateix, Felip Gallardo, cap de la llista territorial per Ordino, va defensar els emprenedors, reclamant que l’administració no posi pals a les rodes a qui vol portar a la pràctica una idea de negoci.

Entre les propostes que formen el programa d’SDP, Gallardo va destacar la implantació de l’obertura de comerç en 24 hores.

En un altre àmbit, Delfí Roca, candidat per Andorra la Vella, va recalcar que la millora del medi ambient aportarà més qualitat de vida als habitants i als visitants del país i alhora serà una font d’activitat econòmica i de creació de llocs de treball.

Quant al candidat a la territorial de Sant Julià de Lòria, Jordi Lorente, va centrar les seves paraules en la transparència i la proximitat al ciutadà que defensa SDP.

Entre els compromisos que va exposar el cap de llista per Sant Julià de Lòria hi ha el de comunicar permanentment a la ciutadania les decisions i les iniciatives polítiques que es faran al llarg de la legislatura.

Finalment, Alba Àlvarez, candidata d’SDP per Escaldes-Engordany, es va centrar en el rol de la joventut en la societat.

Com a propostes concretes, va posar en relleu la transformació del Fòrum Nacional de la Joventut en un fòrum virtual en què tots els joves puguin participar siguin on siguin, i que més endavant els que estan fora puguin tornar a Andorra per des­envolupar el seu projecte vital.