SDP vol un pacte d’Estat per reformar la CASS i la sanitat

Autor: GABRIEL PÉREZ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 8 de Febrer de 2015

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) entén que la solució a l’important dèficit de la branca general de la CASS no passa tant per noves retallades, sinó per impulsar de forma decidida la reforma de tot el sistema sanitari. I considera que la millor forma de fer-ho és a través d’un pacte d’Estat.

Així ho va explicar ahir la número 2 de la llista nacional de la formació, l’exconsellera general Sílvia Bonet, que va lamentar que des d’altres partits, en clara referència al PS, se’ls acusi d’haver votat a favor del que ells entenen com a retallades.

Bonet va defensar la tasca realitzada des del grup mixt. “És injust que només se’ns recordi el vot. Nosaltres vam ser capaços de debatre i de dialogar per fer millorar la llei en benefici dels ciutadans”, va afirmar la candidata, que va posar en relleu que en la pròxima legislatura s’hauran d’abordar reformes importants. En aquest sentit, va recordar el dèficit previst per a la branca general, de 52 milions d’euros.

“L’anàlisi  ha de ser global, de tot el sistema sanitari, que cal replantejar”, va argumentar.

De fet, l’exparlamentària va atacar també el Govern de Demòcrates per Andorra perquè entén que aquests canvis fa temps que es podrien haver impulsat. “Hem estat quatre anys que no s’ha avançat res”, va denunciar. A l’hora d’abordar possibles solucions per a la CASS és quan va posar sobre la taula la necessitat d’un pacte d’Estat. La que segur que, en la seva opinió, no s’hauria d’aplicar seria una pujada de cotitzacions. “Seria augmentar la pressió fiscal sobre els ciutadans quan fa tot just un mes hem posat l’IRPF”, va justificar.