Bartumeu tracta amb Montilla de l’aeroport de la Seu d’Urgell

Autor:
Font:
Publicat el: 21 de Juliol de 2008

Diari BonDia

Redacció

El cap de l’oposició, Jaume Bartumeu, es va reunir ahir amb el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, amb qui va tractar de les comunicacions entre les zones veïnes i, especialment, del projecte de desenvolupament de l’aeroport de la Seu d’Urgell.

Després d’abordar l’assumpte divendres passat amb el conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal, en el marc de l’11è congrés del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Bartumeu va incidir durant la reunió amb Montilla en la necessitat que “Andorra tingui una relació fluïda i franca, i per tant seriosa, amb els seus veïns”.

Així mateix, Bartumeu va assegurar que “la política basada en el doble llenguatge, que porta a canviar de discurs cada vegada que es canvia d’interlocutor, ha tocat sostre”, en una trobada que va servir al cap de l’oposició per comprovar que “les declaracions del Govern liberal andorrà sobre promoure un aeroport en territori andorrà o bé centrar els esforços en la construcció d’un heliport, contribueixen a restar credibilitat al Govern d’Albert Pintat”. La jornada d’ahir va servir també perquè Bartumeu es reunís amb el president del Consell General dels Pirineus Orientals, Cristian Bourquin, també present en l’esdeveniment.

El cap de l’oposició ja havia tractat amb Nadal, durant el congrés, la qüestió de l’aeroport, així com les línies de ferrocarril properes al Principat. En aquest sentit, Bartumeu va indicar que “cal conèixer exactament quina és la situació actual del projecte de l’aeroport” i, pel que fa a les comunicacions, va assegurar que “hem de tocar de peus a terra i encarar seriosament els problemes”, ja que “no s’hi val a fer volar coloms, com ho fa sovint el Govern liberal, que anuncia trens i aeroports sense cap base sòlida”.

Bartumeu va aprofitar la jornada de divendres per trobar-se, entre d’altres, amb l’eurodiputada i secretària de relacions internacionals i política europea del PSC, Maria Badia, i amb el president de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, Lluís Maria de Puig.

pdf3.jpg