El PS i el PSOE tracten sobre la millora del tracte als andorrans que treballen a Espanya

Autor:
Font:
Publicat el: 7 de Juliol de 2008

Diari d'Andorra

Redacció 

Jaume Bartumeu ha demanat a la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, que el tracte per als andorrans que treballen a Espanya sigui igual al que es dóna als ciutadans comunitaris.

Al mateix temps la petició es va produir en el marc d’una trobada a Madrid coincidint amb la celebració del trenta-setè congrés federal del Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE). Anteriorment, una delegació de Partit Socialdemòcrata, formada per Bartumeu i la presidenta Mariona González, va entrevistar-se amb Moratinos i la diputada socialista per Lleida Teresa Cunillera.

Bartumeu va trametre al ministre d’Exteriors la precària situació en què considera que es troben els andorrans que es viuen a Espanya. Pel fet que el Principat sigui considerat paradís fiscal l’estatus jurídic dels andorrans que viuen a Espanya es troba força afectat, amb càrregues impositives especials. Segons el líder del PS, “tretze anys de Govern liberal han fet que Andorra hagi perdut el temps i ara es veuen, i es reben, les conseqüències negatives de la consideració de paradís fiscal del nostre país. Els ciutadans d’Andorra són els primers perjudicats per la tossuda voluntat dels liberals de no fer el necessari per demostrar als nostres interlocutors europeus que no volem mantenir una competència fiscal deslleial”.

Va demanar a Moratinos una revisió dels criteris de tramitació de les autoritzacions de sojorn i treball del andorrans a Espanya per aconseguir el mateix tracte que amb els de la UE.

RADIO ANDORRA

Durant la trobada es va tractar sobre la cessió dels terrenys de Radio Andorra. Moratinos es va comprometre a accelerar els tràmits per desbloquejar un tema que no s’acaba de tancar.

pdf3.jpg