La implementació del nou pla estratègic i de posicionament de Naturlandia ha costat fins ara, i com a mínim, 115.000 euros. Així es desprèn de la informació facilitada pel comú de Sant Julià al conseller de la minoria adscrit a SDP, Josep Roig, després que aquest preguntés sobre la contractació de la consultora T3 Think Tank.
Des de la corporació es va detallar que entre el juny i el setembre del 2012 es van pagar 31.000 euros a la firma espanyola per l’elaboració d’una auditoria de l’estat de situació de l’ecoparc, el pla estratègic 2012-2015 i un pla de xoc amb accions de comunicació i un nou model organitzatiu. A més a més, la contractació d’Enric Ordóñez –que és qui lidera la consultora– com a director de projectes ha comportat el pagament d’un salari de 4.000 euros mensuals des de l’octubre del 2012. Amb tot plegat, segons el comú, es pretenia fer “aflorar tot el potencial comercial i econòmic” del parc i aconseguir “a mitjà termini una massa crítica de visitants” que permetés consolidar-lo com a parc de referència al Pirineu i fer-lo viable econòmicament.
En aquest sentit, Roig va lamentar que malgrat que les mesures s’haurien implementat fa dos anys, “no hem observat cap altra tendència que no sigui negativa”, tot remarcant l’increment d’endeutament del comú “per causa del projecte de Naturlandia”. El conseller hi va afegir que fins i tot quan es pregunta als comerciants de la parròquia “la resposta sempre és negativa”.
Falta d’informació
No obstant això, va deixar clar que no tenia informació suficient per poder entrar a valorar si els diners pagats es corresponen a la tasca feta o si realment les mesures “han aportat alguna cosa positiva en la dinàmica econòmica de la nostra parròquia”.
Precisament perquè considera que la informació rebuda no és suficient, ja que no es detallen les tasques desenvolupades, el conseller va entrar ahir una nova demanda perquè se li faciliti el pla estratègic, l’auditoria i un document en què es detalli el pla de xoc així com el nombre de càrrecs directius. A més, també es vol una còpia del contracte laboral d’Enric Ordóñez, ja que en la resposta del comú no es deixa clar fins quan serà treballador de Camprabassa.
“El fet que no es trametés còpia de tota la documentació obre moltes incògnites”, va remarcar Roig, malgrat que va voler deixar clar que “a priori no tenim motius per dubtar dels treballs efectuats per aquesta empresa, però el fet que la minoria estigui exclosa dels consells d’administració situa automàticament un interrogant molt gran sobre qualsevol càrrec directiu nomenat pel consell d’administració”. A més, va indicar que “tenim dubtes molt més que raonables que els treballs d’auditoria de T3 Think Tank haguessin pogut influir de la decisió d’acomiadar Auditand com a empresa auditora de la societat” Camprabassa.
D’altra banda, el fet que finalment la corporació hagi donat resposta a una de les moltes demandes presentades pel conseller d’SDP fins avui, no implicarà una marxa enrere amb el recurs d’alçada que es va presentar al Govern. “Encara tenim dues demandes pendents, la dels plans de viabilitat de Naturlandia i la referent a una possible irregularitat en les subvencions esportives atorgades el 2013”, va explicar Josep Roig, tot afirmant que “no deixarem de lluitar fins que no tinguem satisfetes totes i cadascuna de les demandes formulades”. El termini de resposta per part del Govern al recurs acaba el setembre vinent.