El PSOE debatrà sobre el dret de vot dels immigrants legals

Autor:
Font:
Publicat el: 5 de Juliol de 2008

El Periodic d'Andorra 

J. V.

Ahir va començar a Madrid el 37è Congrés del PSOE, al qual hi assisteixen la presidenta del Partit Socialdemòcrata (PS), Mariona González, i el president del Grup Parlamentari, Jaume Bartumeu.

Els dos representants del Principat tenien previst ahir a la nit assistir al sopar de delegacions internacionals, un acte que havia de comptar amb la presència del ministre espanyol d’Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, i la vicepresidenta de l’Executiu espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega. Per avui hi ha fixada una reunió de Bartumeu amb el mateix Moratinos i la secretària de Relacions Internacionals del PSOE, Helena Valenciano. Un dels punts més destacats del Congrés socialista, però, és la resolució que es presentarà perquè el Govern de l’Estat veí faciliti als immigrants legals el vot a les eleccions municipals del 2011, una mesura que podria afavorir, en el cas espanyol, més d’1,3 milions de persones.

Amb aquesta mesura, el Govern socialista vol demostrar la seva «aposta per la integració dels immigrants que resideixen al seu territori de forma legal a través de l’augment dels seus drets».

Per tirar endavant aquesta proposta, el Govern de Zapatero haurà de signar acords de reciprocitat amb els països d’origen perquè els immigrants espanyols que hi visquin tinguin el dret a vot.

PROGRAMA DE DISSABTE / Per avui dissabte, el Congrés socialista té previst diversos actes, començant per la commemoració del 30è aniversari de la Secretaria d’Igualtat de la formació, a més de la presentació de la campanya d’afiliació de les Joventuts Socialistes; la constitució del plenari i la proclamació dels candidats a la secretaria general i la seva votació; i l’obertura del termini per la presentació de les candidatures als òrgans federals, entre d’altres.

pdf3.jpg