Jaume Bartumeu assisteix a la XXIII Congrés de la Internacional Socialista

Autor:
Font:
Publicat el: 1 de Juliol de 2008

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume BARTUMEU i el secretari d’organització del PS, Alain MATEU han participat durant els dies 29 i 30 de juny i 1 de juliol a la Internacional Socialista que aquest any s’ha celebrat a Atenes.

El dia 29 es va dur a terme una reunió prèvia, la del Consell de la I.S., d’acord amb els estatus, per a escoltar un informe del Comitè d’Ètica amb recomanacions sobre els afers lligats als partits membres. També es va rebre l’informe del Comitè de Finances sobre l’estat de pagament de les quotes i la retirada del dret de vot en el Congrés als membres que no estiguin al corrent de pagament.

Finalment el Consell va debatre sobre els candidats a proposar al Congrés pels càrrecs de Presidents Honoraris, Vice Presidents, Secretari General i President de la Internacional Socialista, debat que s’ha fet després de rebre l’informe de la Comissió electoral presidida per Pierre MAUROY, exprimer ministre francès i antic president de la I.S.

El debat, va estar molt centrat en la necessitat d’augmentar el nombre de representants femenines en els òrgans executius de la Internacional Socialista, i en aquesta línia, el Consell va aprovar la proposta de nomenar vicepresidenta honorària de la I.S. a la líder de l’oposició democràtica birmana.

El XXIII Congrés de la Internacional Socialista es va obrir el dilluns a Atenes amb la participació de cent cinquanta partits, provinents de cent vint països, amb un total de més de set-cents delegats.

El primer tema principal tractat durant tot el dia va ser “Actuant ja sobre el canvi climàtic”. La Internacional socialista s’implica fermament per assolir una societat mundial sostenible.

Després de dinar, el Congrés va escoltar al professor americà Jeremy RIFKIN en una conferència adreçada a trobar la via cap a la tercera revolució industrial i a una nova distribució social pel món en el segle XXI.

Durant la tarda es van plantejar diverses propostes a l’interrogant de com reforçar l’arquitectura multilateral per un futur sostenible, amb el canvi climàtic i l’augment del preu del petroli com a marc de la situació.

Durant tot el dia la delegació del Partit Socialdemòcrata va aprofitar per mantenir diverses entrevistes i tenir contactes amb delegacions d’altres partits presents als Congrés d’Atenes.

Jaume BARTUMEU va començar així la jornada, abans de l’obertura del Congrés, mantenint una trobada amb Walter SHUTTER, secretari de política internacional del Partit Socialista Suís.

A mig matí, es va trobar amb la delegació del PSOE i va intercanviat així opinions amb Jesús CALDERA i Elena VALENCIANO, secretària de política internacional.

També va parlar amb Cristina NARBONA, actual ambaixadora d’Espanya davant la OCDE, a París i amb Maribel MONTAÑO, que acaba de ser elegida vicepresidenta de la Internacional Socialista de Dones.

Aquestes trobades han servit per a preparar diverses reunions que mantindrà Jaume BARTUMEU a Madrid, el proper cap de setmana, en el marc del Congrés del PSOE.

Jaume BARTUMEU també va parlar amb la delegació del PS francès, encapçalada per François HOLLANDE. Amb el primer secretari francès va comentar la situació política actual a Andorra i les perspectives de treball positiu amb les quals els socialdemòcrates encaren els propers mesos, abans de l’inici de la campanya electoral.

pdf3.jpg   Recull de premsa

          Documentació de la IS

          Llista de participants