Bartumeu participa a la reunió del Consell de la Internacional Socialista

Autor:
Font:
Publicat el: 30 de Juny de 2008

El Periodic d'Andorra 

Jaume Ventura

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, acompanyat del secretari d’organització del PS, Alain Mateu, va participar ahir a la tarda a Atenes a la reunió del Consell de la Internacional Socialista, reunió que es va dur a terme la vigília d’inici del Congrés.

La jornada va servir per, tal com indiquen els estatuts, escoltar un informe del Comitè d’Ètica amb recomanacions sobre els afers lligats als partits membres. Bartumeu va valorar positivament la presència a la capital grega, sobretot per conèixer idees i propostes d’altres països.

D’altra banda, també es va rebre un informe del Comitè de Finances sobre l’estat de pagament de les quotes i la retirada del dret de vot en el Congrés als membres que no estiguin al corrent de pagament. Finalment, el Consell va debatre sobre els candidats a proposar al Congrés pels càrrecs de presidents honoraris, vicepresidents, secretari general i president de la Internacional Socialista.

Aquest debat es va fer després de rebre l’informe de la Comissió electoral presidida per Pierre Mauroy, exprimer ministre francès. El debat, que es va allargar amb nombroses intervencions, va estar molt centrat en la necessitat d’augmentar el nombre de representants femenines en els òrgans executius de la Internacional Socialista.

pdf3.jpg