Galdós critica que s’augmenti la partida de festes i es retalli en social

Autor: MERITXELL PRAT
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 6 de Març de 2014

La consellera del grupx mixt del comú d’Encamp, Eluska Galdós, es va mostrar molt crítica amb les retallades que s’han fet des de la majoria. Galdós considera que no és acceptable la reducció del pressupost destinat a partides de social, al mateix temps que s’incrementen els diners destinats a festes o a comunicació.

“Ensenyen que s’han estalviat 160.000 euros en ajuts per als llaços d’animació i després veig que s’ha augmentat la partida de comunicació i protocol un 75%, passant dels 25.000 euros als 111.000. Les xifres no em convencen”, va assegurar en una entrevista a COPE Andorra-AD Ràdio. A més, va afegir-hi que el pressupost de la comissió de festes “ha passat de 125.000 l’any passat a 200.000 aquest any”. Un canvi que considera “desmesurat” i va deixar clar que “penso que no és on hem de gastar”.

D’aquesta manera va mostrar-se especialment preocupada i crítica amb el fet que s’hagin retallat les ajudes dels llaços d’animació que cobrien el servei de guarda d’infants d’entre 3 i 6 anys després de l’entrada en vigor del nou reglament d’ajudes socials. “Penso que no s’haurien hagut de retallar aquests ajuts”, va manifestar. Precisament, pel que fa al funcionament del reglament va alertar que no tothom qui necessita algun suport per la seva situació econòmica l’arriba tenir.     “L’argument que ens van donar des de la majoria és que la gent que ho necessités ja ho demanaria”, va explicar la consellera, per concloure que “o no hi ha tanta necessitat a la parròquia o no tenim un nombre de demandes tan elevat”. De fet, cal tenir present que segons les dades que va facilitar el comú a principi de febrer, des del mes de setembre s’han rebut un total de 25 demandes de subvenció i d’aquestes, se’n van acceptar 17.

Eluska Galdós va alertar que “encara tenim una mentalitat que a vegades ens fa por o vergonya anar a demanar” i per tant va apuntar que “no tothom qui ho necessita acaba demanant”. Així, va assenyalar que en una societat basada en els pilars del benestar “tothom ha de poder gaudir d’uns serveis socials i no només els més necessitats”, i va remarcar que “plantar-li a algú una etiqueta d’“ets un necessitat i ara vés a demanar un ajut” per a mi no és la solució”, va afirmar.

Sense contraoferta
La consellera, d’altra banda, va indicar que el problema que hi ha a la corporació encampadana és que “quan retallem ho fem de manera dràstica i no fem contraoferta per donar resposta a les necessitats que hi ha a la parròquia, passem del tot al res”, citant com a exemples els serveis socials o el bus intern. “Hi havia moltes coses que s’haurien pogut retallar perquè potser eren desmesurades, però no aquestes”, va exposar.