Bartumeu veu el procés de la UE com a qüestió d’Estat

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 5 de Març de 2014

El president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, es va reunir ahir a Brussel·les amb el cap de la unitat C3 (Europa de l’oest no UE) al Servei Europeu d’Acció Exterior de la Unió Europea (UE), Gianluca Grippa, a qui va confirmar que el procés d’acostament a Europa és una “qüestió d’Estat” per al grup que lidera.

Durant la trobada, Bartumeu va confirmar a Grippa que el grup parlamentari i Socialdemocràcia i Progrés (SDP) consideren el procés de reforçament de la relació econòmica amb Europa i la negociació d’un acord d’associació una qüestió d’Estat.

I per aquest motiu assenyalen que estan treballant “des de l’oposició però de manera concertada amb el Govern per avançar en una qüestió d’importància cabdal per al futur del país”. El grup mixt recorda que “aquestes setmanes s’ha anat precisant el calendari i tot permet pensar que abans de l’estiu la Comissió Europea disposarà d’un mandat per iniciar les negociacions”.

Durant la segona quinzena del desembre passat el Consell de la UE va aprovar el document de conclusions per a l’orientació d’una negociació d’un acord marc d’asso- ciació amb Andorra, Mònaco i San Marino.