Bartumeu aposta per una reforma de la Constitució

Autor: AGÈNCIES
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 18 de Gener de 2014

El president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, considera que el text que va presentar el Govern sobre la reforma de les competències planteja “una reforma disfressada de la Constitució”. Així, Bartumeu va assegurar que caldria presentar aquesta qüestió clarament, i que “s’hauria de tornar a fer la taula tripartida, amb el Govern, el Consell General i els comuns, per aclarir si volem o no reformar aquest punt de la Constitució”.

A més, va reconèixer que “jo ja li dic que sí, que nosaltres entenem que han passat vint anys i s’ha de reformar la Constitució en l’àmbit de les competències comunals”.

No obstant això, també sospita que el Govern “deixarà aparcat” aquest tema perquè “l’ha encarat malament i ara comença l’hora de comptar vots des del matí fins a la nit”. Tot i així,va apuntar que és un debat necessari per al país i que espera que s’acabi afrontant. Jaume Bartumeu va recordar que la reforma de les competències és una qüestió que va tractar àmpliament durant la seva legislatura i va començar a analitzar-les una per una.

En aquest sentit, va assegurar que durant les negociacions amb els cònsols “s’havia avançat molt i hi ha dossiers i actes de les reunions”, però que el canvi de Govern i la circumstància que Toni Martí que hi havia participat com a cònsol fos elegit cap de Govern, fa que “el nou cap de l’executiu canviï un discurs que tenia quan estava assegut a la mateixa taula amb el nostre Govern”.