Bartumeu constata que el Govern no compleix la llei

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 7 de Gener de 2014

El president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, ha criticat la resposta que ha donat el Govern en relació amb la pregunta que havia fet sobre el compliment de la Llei de la funció estadística pública.

Segons afirmava ahir el conseller general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) en un comunicat, el que ha tramès el Govern no és una resposta concreta a la pregunta formulada, sinó “una mena de catàleg de bones intencions que no aporta cap informació rellevant”.

Bartumeu considera per una banda que no s’estan complint els terminis del pla estadístic 2014-2017 i, per una altra, posa en dubte que s’estigui respectant la confidencialitat de les dades en els estudis estadístics. Segons el president del grup mixt, és una “maniobra de diversió” que el Govern “només hagi reconegut amb la boca petita el seu incompliment i manifest endarreriment en l’elaboració del pla estadístic”.

Bartumeu afirma també que “el Govern d’Antoni Martí ha enviat una mena de document funcionarial de catorze pàgines sense molestar- se a acompanyar-lo d’un resum executiu amb la informació més rellevant resumida”.

El conseller general d’SDP assenyala en el mateix comunicat que “el director del departament d’Estadística intenta fer creure que està treballant en els terminis establerts, però no és així”. I és que, segons afegeix Bartumeu, el Govern fa tard en l’aprovació del pla estadístic perquè “ha tingut nou mesos per adaptar-se al que establia la llei i no ho ha fet”.

El president del grup mixt critica també que no es concretin les mesures que s’han adoptat per garantir la independència, el secret i la imparcialitat del treball estadístic i afirma que “en els darrers mesos s’han aixecat dubtes raonables de l’incompliment dels principis de puntualitat i d’oportunitat de l’activitat estadística”.