El grup mixt presenta dues esmenes al text del vot per correu

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 23 de Desembre de 2013

El president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, ha presentat dues esmenes a la proposició de llei de modificació de la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum que va presentar el grup de Demòcrates per Andorra. Segons posen en relleu, són esmenes “adreçades a limitar la discrecionalitat del Govern”.

Així, el que es demana, en la primera esmena, és afegir al redactat que la documentació perquè les persones que viuen a l’estranger puguin votar s’ha d’enviar “amb antelació suficient” i, també, que amb els documents “s’adjuntarà un full explicatiu dels tràmits”. Tal com posa en relleu Bartumeu, entenen que “la llei qualificada no pot renunciar a establir certes cauteles que assegurin l’efectivitat del dret de sufragi”.

La segona esmena proposa afegir un nou apartat amb la finalitat de deixar assentat que “quedarà constància i registre de la tramesa efectuada pel Govern i de la recepció del destinatari i de la Batllia”. Alhora s’hi afegeix que aquella documentació “estarà a disposició de la Junta Electoral”. El conseller general de Socialdemocràcia i Progrés d’Andorra (SDP) motiva l’esmena en l’objectiu “d’assegurar la transparència i pulcritud democràtica d’aquest procediment especial”.