SDP tem que els canvis a Andorra Telecom generin “clientelismes”

Autor: C. AUDÍ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 15 de Desembre de 2013

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) tem que la conversió que prepara el Govern a Andorra Telecom de parapública a societat anònima unipersonal (SAU) pugui esdevenir “una eina de clientelisme, de contractació de personal o per pagar favors polítics”.

Perquè, segons van exposar ahir Víctor Naudi i Delfí Roca durant la roda de premsa posterior al consell nacional que va celebrar al matí la plataforma, “si és una SAU només caldrà l’acord del consell d’administració per disposar dels fons d’Andorra Telecom, tant els de reserva com els que eventualment generi cada any”, fet que al seu entendre pot derivar en favors polítics.

A més, Roca va manifestar la preocupació pel fet que “Europa i els visitants apreten per la baixada del roaming, i s’hi ha de donar solució”, fet que fa pensar que derivi en una davallada dels ingressos, una qüestió que caldrà veure “com es compensa” i de quina manera es manté la viabilitat de l’ens. “No només perquè és un servei universal, sinó també per la plantilla de treballadors”, va exposar Roca. En conseqüència, el grup polític alerta que la nova situació “pugui obrir la porta perquè algú parli de privatitzar el monopoli a curt termini”, alhora que van recordar que com a formació de centreesquerra “creiem en un servei públic fort”.

El consell nacional també va servir per repassar altres qüestions d’actualitat, entre les quals el debat per les competències i les transferències. Segons Naudi, la fórmula de coordinació que ha introduït el Govern “és necessària, sempre que estigui dins de la Constitució”. El grup aposta perquè els comuns “no agafin més competències de les que tenen”.

PERDRE ELS COMICIS PER “DIR LA VERITAT”

Des d’SDP consideren que al Govern “se li ha escapat de mare” la negociació per reformar la funció pública”. A més, segons Roca, al partit que llavors encapçalava Jaume Bartumeu li va costar les eleccions haver “explicat la realitat, ser franc” amb els sindicats de funcionaris. “Se’ls va dir que la situació era insostenible, mentre que altres candidats van prometre que no canviarien res i això els va donar una àmplia majoria.”