Bartumeu diu que plantejaran un text sobre el finançament dels partits

Autor: M. F.
Font: BONDIA
Publicat el: 5 de Desembre de 2013

El president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, va exposar ahir que plantejaran un text sobre el finançament dels partits si no ho fa la majoria. D’aquesta manera, va lamentar que tot i que la idea era que es pogués consensuar una proposta entre els diferents grups parlamentaris, en el recent informe del Greco hi consta un text sobre la regulació dels partits “que no és el mateix”, va remarcar, destacant que des de Demòcrates per Andorra s’ha fet “una jugada de rugbi que consisteix a tirar la pilota fora per fer temps”.

El president del grup mixt va lamentar que de les 20 recomanacions del Greco fetes al país el 2011 n’hi hagi molt poques d’implementades. D’aquesta manera, demanat sobre com valoren aquest informe, va remarcar que “la valoració es converteix en preocupació” ja que només s’han acomplert tres de les recomanacions, dotze només parcialment i en cinc no hi ha “ni el principi del començament per donar-hi compliment”. Sobre la qüestió específica del finançament dels partits recorda que el Greco insisteix que un dels aspectes que s’han de resoldre és la “identitat dels grans donadors” i destaca que ara aquesta qüestió torna a sortir “i deu ser una de les dificultats que deu tenir la majoria” per tirar endavant un text sobre el finançament. De fet, aquest informe del Greco ha generat que el grup mixt hagi formulat una pregunta que ha de ser resposta avui en la sessió de Consell General.

Bartumeu va remarcar que en la sessió s’hauran de formular les preguntes asseguts per qüestions tècniques de la sala i qüestionat sobre la reforma del reglament de funcionament del Consell General va lamentar que la majoria ho estarà fent “al seu ritme i sense pressa”, com amb les esmenes als textos de bases de l’ordenament tributari i de l’IRPF.

Va afegir, respecte de les divergències sobre la llei de l’ordenament tributari, que l’executiu hauria d’actuar “amb seny” i retirar-la i creu que si no es fa pot ser per un “equivocat orgull de paternitat” del text.

Bartumeu va fer aquestes declaracions després de la junta de presidents, en què es va acordar que el dia 12 es faci el debat de l’esmena a la totalitat del pressupost.