Bartumeu insinua que Govern s’està saltant la normativa i contracta personal eventual

Autor: TONI SOLANELLES
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 4 de Desembre de 2013

El president del Grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, va entrar ahir al Consell General una petició d’informació al Govern per tal que li especifiqui les persones que han estat contractades de forma eventual el 2012 i el 2013. Bartumeu justifica la demanda perquè la seva formació necessita la documentació per poder fer una anàlisi acurada del projecte de pressupost per al 2014 i perquè té la sensació que se n’estan fent, de contractes eventuals, tot i que la normativa vigent ho impedeix.

Bartumeu va deixar clar que no es refereix a contractacions de relació especial ni les que s’han fet a través dels programes per a aturats. Tampoc als eventuals per al món de la docència. El polític de Socialdemocràcia i Progrés va denunciar una “enginyeria de dissimulació o maquillatge” en el pressupost per al proper curs. I va aventurar- se a dir que “si es vol modificar les normes que impedeixen la contractació de personal” es pot negociar. Però “no cal que [hi hagi eventuals] des de la clandestinitat pressupostària”.

RES DE TANCAR PORTES Tant Bartumeu com el president de la plataforma SPD, Víctor Naudi, van recordar ahir que hi ha una demanda activa sobre tots els crèdits que el Govern ha donat a través del programa preferencial per a iniciatives empresarials. Bartumeu va assegurar que “no esperem gran cosa” de la compareixença ministerial i va denunciar que es pretenia fer a porta tancada.