Bartumeu diu que Mirapeix “vol amagar la fallida tècnica”

Autor:
Font:
Publicat el: 15 de Juny de 2008

El Periodic d'Andorra 

J. V.

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va criticar ahir que el ministre de Finances, Ferran Mirapeix, “vol amagar la situació de fallida tècnica que viu el país”.

En aquest sentit, el polític de la capital va recordar que ell i el seu grup parlamentari fa tres anys que són en els seus càrrecs al Consell General “avisant de la delicada situació que no es vol reconèixer. Jo mateix he presentat diverses vegades motius i xifres que expliquen aquesta situació″.

Precisament pel que fa a les xifres concretes que poden explicar aquesta anàlisi, Bartumeu va ressaltar que “el Pressupost que Mirapeix vol que ara es revisi diu que hi ha el 60% més de despeses financeres que l’any 2007, mentre que els interessos de pòlissa de crèdit han augmentat el 94%. Això no és l’únic, perquè el mateix Mirapeix ha reconegut que s’estan pagant més de 13 milions per deute públic, a més de 9,85 per pòlissa crèdit. Tots aquests números demostren que el que diem és per alguna cosa, i que ja no val la política del qui dia passa, any empeny. Estem anant cap a enrere”.

El líder de l’oposició no es va mostrar sorprès que Mirapeix comparegui demà i va aventurar: “Suposo que la seva intervenció es basarà a dir que com que han disminuït els ingressos, no té prou diners. Nosaltres ja vam avisar que s’equivocava en sobrevalorar en més de 40 milions els ingressos previstos per a l’IMI i que pretenia mantenir la previsió d’ingressos de l’ITP quan s’havia vist que hi havia una davallada en el sector”.

Cal destacar que l’Executiu ha convocat per a demà una compareixença de Mirapeix per “presentar les mesures adoptades pel Govern per complir la llei del Pressupost i desmentir els absurds publicats”.

pdf1