Socialdemocràcia i Progrés ultima un grapat d’esmenes a la llei de morositat

Autor: T. SOLANELLES
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 4 de Setembre de 2013

Socialdemocràcia i Progrés (SiP), constituïda com a grup mixt al Consell, ultima un paquet d’esmenes a la proposició de llei sobre la morositat que està a tràmit parlamentari. El text, presentat pel grup demòcrata i avalat pel criteri positiu del Govern, estableix un termini màxim de seixanta dies des que es rep el producte o el servei perquè se’n faci efectiu el pagament.

Però els components del grup de SiP consideren que el text és “un nyap tècnic” que està orientat a “afavorir” uns “sectors concrets” de l’economia i no pas a comportar una reviscolada general del teixit empresarial del Principat. El termini per presentar les esmenes a la proposició finalitza divendres. I com a mínim el grup mixt, segons van explicar ahir fonts d’aquest col·lectiu parlamentari, hi farà suggeriments que caldrà veure fins a quin punt els demòcrates estan d’acord a acceptar.

Les fonts consultades van assegurar que les esmenes que es presentaran són nombroses. I que van molt més enllà de la forma perquè es considera que presenta moltes deficiències. De fet, algunes fonts consultades van arribar a plantejar la necessitat d’una modificació molt notable del text que es tramita si realment es vol que tingui un efecte real generalitzat en l’activitat econòmica. El Govern, en el seu informe preceptiu en forma de criteri positiu, va assegurar que el text de DA era una molt bona manera d’evitar “abusos” en uns moments d’extrema dificultat econòmica i financera.

No obstant això, fonts de SiP van afirmar que, en certa manera, els abusos als quals al seu dia es va referir el ministre Cinca en compareixença de premsa, d’una manera o altra hi continuarien sent. El text preveu, entre altres, un interès de demora del 6% (el doble de l’interès legal actual) si es paga el servei o el producte més enllà dels 60 dies i no s’ha pactat a l’avançada satisfer el pagament en 90 dies.