SDP atribueix l’incident de la CASS a la “poca diligència” del Govern amb la firma digital

Autor: REDACCIÓ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 15 de Juliol de 2013

El grup Socialdemocràcia i Progrés d’Andorra (SDP) va qualificar ahir de “molt greu” la incidència en el sistema informàtic de la CASS, que va permetre durant quatre dies l’accés a les dades dels seus usuaris introduint el número de cens al portal web de la parapública. En un comunicat, SDP va dir que l’incident “demostra que les mesures de seguretat del portal de la CASS són manifestament insuficients”, com a mínim per als usuaris, ja que mentre les empreses reben un certificat digital per accedir-hi, la resta “només disposen de la minsa seguretat que aporta la simple introducció d’una contrasenya”.

El grup polític creu que la fallada informàtica és una “demostració que el Govern no ha estat prou diligent en el desplegament de la signatura electrònica”, que es va aprovar el 2009 mentre Jaume Bartumeu, membre destacat d’SDP, era el cap de Govern. A l’entendre del grup polític, l’ús d’aquesta eina “hauria reforçat la feble seguretat actual” dels usuaris del web de la CASS i les seves dades “estarien doblement resguardades”.

SDP també va dir que, abans de depurar responsabilitats, “el primer que cal fer és assegurar-se que s’han pres les mesures per evitar que això torni a passar”.