SDP critica la «poca diligència» del Govern en la signatura digital

Autor: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 15 de Juliol de 2013

El grup Socialdemocràcia i Progrés d’Andorra (SDP) va qualificar ahir de «molt greu» la incidència en el sistema informàtic de la CASS, que va permetre durant quatre dies l’accés a les dades dels seus usuaris simplement introduint el número de cens al portal web de la CASS, i l’atribueix al fet que «el Govern no ha estat prou diligent en el desplegament de la signatura electrònica».

En un comunicat, SDP va dir que l’incident «demostra que les mesures de seguretat del portal de la CASS són manifestament insuficients», com a mínim per als usuaris, doncs mentre les empreses reben un certificat difital per accedir-hi, la resta d’usuaris «només disposen de la minsa seguretat que aporta la simple introducció d’una contrasenya». El grup polític, presidit per l’exsocialdemòcrata Víctor Naudi, creu que la falla informàtica és una «demostració que el Govern no ha estat prou diligent en el desplegament de la signatura electrònica», que es va aprovar el 2009 mentre Jaume Bartumeu, membre destacat de SDP, era el cap de Govern. A l’entendre de SDP, l’ús d’aquesta eina «hauria reforçat la feble seguretat actual» dels usuaris del web de la CASS i les seves dades «estarien doblement resguardades».

En relació al mateix incident i les responsabilitats que se’n puguin derivar, SDP diu en el comunicat que «el primer que cal fer és assegurar-se de que s’han pres les mesures per evitar que això torni a succeir, abans de delimitar perfectament els àmbits de responsabilitat de cadascuna de les parts implicades».