Comunicat de premsa relatiu a l’entrevista de Jaume Bartumeu amb Sylvie Hubac, Representant del Copríncep Francès

Autor:
Font:
Publicat el: 14 de Juny de 2013

Jaume Bartumeu s’ha entrevistat a París amb Sylvie Hubac, Representant del Copríncep Francès

Jaume Bartumeu ha comentat amb la representant personal del Copríncep François Hollande diverses qüestions relatives a les relacions econòmiques exteriors d’Andorra

 La representant personal del Copríncep Francès, Sra. Sylvie Hubac, ha rebut avui divendres a la tarda a París, a la seu de la Presidència de la República Francesa, al president del Grup parlamentari mixt i membre del Consell Nacional de Socialdemocràcia i progrés d’Andorra.

La reunió ha permès fer una anàlisi de les relacions d’Andorra amb la Unió Europea. S’ha parlat de l’inici d’aplicació de l’acord monetari que va negociar i rubricar el govern socialdemòcrata el febrer de l’any 2011. Jaume Bartumeu ha reiterat a la Representant personal de François Hollande la voluntat dels socialdemòcrates i progressistes d’Andorra de reforçar les relacions amb la Unió Europea.

Tal i com ja li havia exposat el mes d’octubre de l’any passat, Jaume Bartumeu ha defensat la via d’un acord d’associació que permeti a Andorra accedir al mercat interior europeu. També ha demanat a la Representant del Copríncep el seu suport als negociadors andorrans a Brussel·les.

En la mateixa línia de continuïtat en la defensa de les reformes iniciades durant l’etapa del govern socialdemòcrata, Jaume Bartumeu ha comentat també a Sylvie Hubac l’estat actual del debat polític andorrà en relació a la proposta d’implantació d’un impost directe sobre les rendes, que hauria de situar-se en una taxa del 10%.

Bona part de la reunió s’ha centrat en constatar i comentar la ràpida acceleració de les exigències de les institucions europees per a obtenir d’Andorra, Suïssa, Mònaco, Liechtenstein i San Marino l’intercanvi automàtic de dades fiscals i bancàries.

Jaume Bartumeu considera que aquesta evolució obliga Andorra a no badar i a encarar seriosament i des d’un marc de globalitat el reforçament de la seva relació amb la Unió Europea.

París, 14 de juny del 2013

Aquí us podeu descarregar el comunicat en format pdf