Bartumeu, a la festa d’Europa dels socialistes de l’Alta Garona

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 3 de Juny de 2013

El president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, va participar dissabte passat en La Fête de l’Europe, organitzada per la federació del Partit Socialista de l’Alta Garona i el grup local del Partit dels Socialistes Europeus a Montrejau-Les Tourreilles.

Bartumeu va ser l’encarregat de fer les conclusions del debat del matí, en les quals va assenyalar que per plantar cara a les polítiques d’austeritat que promouen liberals i conservadors cal defensar aferrissadament algunes idees ben senzilles com són “l’interès general, els serveis públics, els drets socials que es deriven de la divisa republicana francesa (llibertat, igualtat i fraternitat) i també el dret de viure al propi territori”.

El polític també va manifestar que el debat havia permès constatar que Europa no és el problema sinó el camí que pot permetre trobar solucions democràtiques per als problemes, segons va indicar la formació en un comunicat. Així mateix, va fer referència al perill que representa l’onada populista creixent a Europa per a la democràcia i els drets socials.Va acabar defensant el dret de tots els pirinencs a viure i treballar al seu territori.

Abans s’havia dut a terme una taula rodona sota el títol Acostar Europa als ciutadans i reforçar l’Europa dels territoris amb els eurodiputats socialistes francesos Eric Andrieu i Pervenche Beres; l’exsíndic d’Aran i actual senador Paco Boya; la diputada socialista de l’Alta Garona Carole Delga i Jaume Bartumeu.

A la tarda es va celebrar la segona taula rodona, Ara, més que mai, cap a l’Europa política i social, amb l’eurodiputada espanyola per Aragó Inés Ayala; Jean-Christophe Cambadelis, vicepresident del PSE; l’eurodiputada francesa Françoise Castex i Nicolas Leron, del centre d’estudis europeus Eurocité.

La trobada europea va servir també per explicar als eurodiputats de banda i banda dels Pirineus el procés andorrà d’acostament a la Unió Europea per la via d’un acord d’associació.