Comunicat de premsa relatiu a la demanda d’informació de David Rios sobre tots els contractes que s’han signat amb Andorra Turisme

Autor:
Font:
Publicat el: 11 de Desembre de 2012

logo-gps-consell.JPG

El Grup parlamentari socialdemòcrata demana informació al Govern sobre tots els contractes que ha signat Andorra Turisme

El conseller general David Rios, del Grup parlamentari socialdemòcrata, ha entrat a sindicatura una demanda d’informació demanant una relació de tots els contractes signats per Andorra Turisme des del mes de setembre del 2011 fins ara. Alhora es demana la següent informació:

 •  Data d’inici i data de finalització de contracte

• Modalitat de contractació (directa, concurs públic nacional o internacional o altres)

• Nom de l’empresa

• País on resideix fiscalment l’empresa

• Treballs realitzats

• Import contractat

Andorra Turisme SAU ha disposat d’un pressupost de gairebé 15,5M€ durant l’any 2012 per invertir-los en les diferents campanyes estacionals. La naturalesa jurídica d’Andorra Turisme SAU (societat pública) fa que no es regeixi per la Llei de la Contractació pública i per tant no tingui l’obligació de convocar concursos per adjudicar treballs ni publicitar les licitacions i les adjudicacions al BOPA. La naturalesa jurídica de la societat no exclou que es vulgui practicar la transparència i s’opti per pràctiques que fomentin la publicitat, la concurrència d’ofertes, la igualtat i la no discriminació.

Per altra banda, vista la dimensió del pressupost, un dels objectius de la societat hauria de ser impulsar contractacions nacionals que permetin promocionar empreses del país.

La demanda d’informació pretén resoldre els múltiples dubtes sobre quins han estat els criteris d’Andorra Turisme SAU per la contractació d’empreses que s’ha dut a terme des del setembre del 2011 fins a l’actualitat, període en el qual ha exercit de gerent d’Andorra Turisme el Sr. Budzaku. Durant aquest període s’han anunciat enormes inversions en campanyes publicitàries de dubtosa qualitat en la seva concepció i estratègia.

Els resultats de les campanyes presentats pel gerent d’Andorra Turisme i pel ministre de Turisme que, malgrat la gran inversió, sempre han estat molt per sota dels objectius fixats per a cada campanya.

(S’acompanya còpia de la demanda d’informació entrada al Registre del Consell General el 11 de desembre del 2012 amb el núm. 1066)

Andorra la Vella, 11 de desembre del 2012