Els propietaris de terres volen introduir modificacions a la llei del cadastre

Autor:
Font:
Publicat el: 17 de Maig de 2008

Diari d'Andorra

Gabriel Pérez/ Toni Solanelles 

El líder de L’Alternativa va denunciar que el concordat no tan sols consolida la tradicional relació entre el país i l’Església –centrada en la figura del bisbe d’Urgell com a Copríncep– sinó que “en alguns aspectes, es pretén anar més enllà“.

Una delegació de l’Associació de Propietaris de Terres (APTA) va mantenir ahir una trobada amb el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu.

Durant la reunió, la secretària tècnica de l’agrupació, Peggy Cerqueda, va exposar al conseller de L’Alternativa diversos dubtes que mantenen sobre la proposició de llei del cadastre que, impulsada de manera conjunta pels set comuns, està actualment a tràmit al Consell General.

L’associació té previst mantenir al llarg de la setmana vinent encontres similars al d’ahir amb parlamentaris dels altres partits amb representació a Casa de la Vall –liberals i centristes–. D’aquesta manera, l’APTA vol intentar que, a través de les esmenes que es poden realitzar al text fins dijous vinent, quan s’acaba el termini inicial, s’aclareixin alguns aspectes que entenen que es poden millorar. Després de la reunió amb Bartumeu, Cerqueda va optar per no fer declaracions i va ser el mateix polític socialdemòcrata qui va explicar el contingut de la trobada amb l’APTA.

“Ens han fet arribar la seva preocupació per la proposició de llei del cadastre, en què entenen que hi ha tres o quatre aspectes que els generen certs dubtes”, va indicar el president del principal grup de l’oposició. Entre els punts de confusió es troba el fet que “no se sap si al final hi haurà un sol cadastre o set perquè el text, en algun moment, deixa molta llibertat als comuns i hi ha la possibilitat que es pugui arribar a fregar una situació en què no es respecti el dret d’igualtat davant la llei que està marcat a la Constitució”.

El futur candidat del PS a cap de Govern es va mostrar disposat a escoltar les inquietuds dels membres de l’APTA i a presentar-les davant de la resta de parlamentaris del grup socialdemòcrata. “La setmana vinent ho comentaré a la reunió setmanal”, va avançar Bartumeu que, però, va avisar que “les nostres esmenes ja estan gairebé finalitzades”. Tot i això, el conseller del grup de L’Alternativa no va voler tancar cap porta i va indicar que “si alguna observació es pot acabar incloent es veurà dilluns vinent”.

pdf3.jpg