Bartumeu reitera l’aposta per l’acord d’associació amb la UE

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 2 d'Octubre de 2012

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va traslladar a la representant personal del copríncep francès, Sylvie Hubac, la voluntat del partit de l’oposició de reforçar les relacions amb la UE amb un acord d’associació que permeti al país accedir al mercat interior europeu. Ho va fer en una reunió mantinguda ahir al migdia a la seu de la presidència de la República francesa.

La reunió va servir per fer un repàs de les relacions d’Andorra amb la Unió Europea en uns moments en què el Principat ha de posar en marxa l’acord monetari que va negociar i rubricar el Govern socialdemòcrata el febrer de l’any passat, tal com va recordar la formació política a través d’un comunicat.

Per altra banda, mantenint la continuïtat amb les reformes iniciades durant l’etapa de l’executiu socialdemòcrata, Bartumeu va exposar també a la representant de François Hollande la proposta d’implantació d’un impost directe sobre les rendes, defensada durant l’última campanya electoral, amb una taxa del 10% i un topall mínim de 40.000 euros.

També es va parlar de les relacions d’Andorra amb França, sobretot de la situació del projecte del conveni per impedir la doble imposició i de la necessitat d’aplicar l’acord d’intercanvi d’informació fiscal entre els dos països.