Bartumeu assisteix al congrés del Partit Socialista Europeu

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 1 d'Octubre de 2012

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, ha participat en el congrés del Partit Socialista Europeu a Brussel·les, sota el lema Junts per l’Europa que necessitem. Bartumeu ha aprofitat la trobada per tenir converses bilaterals amb el secretari del Partit dels Socialistes i Demòcrates de San Marino, Gerardo Giovagnoli, i amb el responsable de relacions europees del PS Suís, Walter Suter.

Segons va informar el PS, aquestes converses han confirmat “el bon nivell d’acord que hi ha entre els socialdemòcrates, que comparteixen realitats semblants”, tant pel que fa a l’acostament a la UE com en l’evolució del sector financer cap a la transparència, d’acord amb les exigències de l’OCDE i la UE.

D’altra banda, Bartumeu va tractar amb Alfredo Pérez Rubalcaba la situació econòmica i social tant a Espanya com a Andorra i van convenir una propera trobada a Madrid per abordar qüestions d’interès per als dos països. Bartumeu també va parlar amb el vicepresident del Parlament Europeu, Miguel Ángel Martínez, i va tenir una trobada amb Jesús Caldera, responsable de la fundació Ideas. A més, el contacte amb la delegació francesa va servir perquè les dues parts s’emplacessin per al congrés del PS francès, que serà a Tolosa a finals de mes.