El PS enllesteix una proposta de llei del comerç per a l’estiu

Autor: L. G.
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 26 de Juny de 2012

Els socialdemòcrates van afirmar ahir que volen prendre part en les decisions polítiques que es prenguin a Andorra, més enllà de fer la tasca d’oposició. I per mostrar aquesta preferència, van posar d’exemple la proposta de Llei de comerç que estan preparant. El seu president, Jaume Bartumeu, va confirmar ahir que el grup presentarà una proposició de llei del comerç abans de l’inici del nou període de sessions.

Un anunci oficial que Bartumeu va estimar millor explicar després que el Govern indiqués que no era una qüestió prioritària, cosa que va generar les crítiques dels empresaris. Bartumeu, que espera que la iniciativa legislativa pugui prosperar igual com s’ha fet amb la llei de l’IGI, va dir que es vol presentar durant l’estiu, fora del període de sessions, per donar temps als agents econòmics a fer-hi aportacions.

I és que, tal i com va confirmar ell, els comerciants estan preocupats. «Coneixem les preocupacions del sector, i no podem oblidar que el país té una activitat comercial molt important», va explicar.

El socialdemòcrata va indicar que el text recollirà el que ja s’havia treballat durant la legislatura socialdemòcrata i també la feina feta anteriorment. «No improvisarem ni especularem sobre aquest text», va ser la seva confirmació. També va afegir que l’objectiu de la llei és que l’activitat comercial del país tingui una mínima regulació, però no ha entrat en el detall del contingut, encara per tancar.

Bartumeu també va indicar que estan estudiant la idoneïtat de vincular aquest text amb la futura llei de la competència, i que en tot cas es pot considerar que la llei del comerç ha de preveure el conjunt de problemàtiques, com les rebaixes.

Bartumeu va avisar de la Llei que prepara el seu grup després de la Junta de Presidents d’ahir. A la mateixa sessió es va acordar donar per tancats els treballs de la comissió tècnica que va fer el seguiment de les inversions i desinversions de la CASS des del 1992 fins al 2007, arran de la polèmica que va generar la política d’inversions feta a finals dels anys vuitanta, per la qual es va condemnar l’alhesores director de la parapública, Antoni Ubach.