El PS esmena la proposició dels comuns sobre els deutes

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORrA
Publicat el: 25 de Juny de 2012

El Grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat esmenes a les dues proposicions de llei presentades pels comuns en relació als terminis de prescripció de les reclamacions de deutes i sancions administratives. Les esmenes busquen «limitar els terminis» i «impedir que un comú pugui romandre inactiu durant tres anys i després iniciar el còmput de tres anys més» per evitar la prescripció de la reclamació, va informar el PS en un comunicat.

Els socialdemòcrates van votar favorablement la presa en consideració d’ambdues lleis però, tal i com va anunciar el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, l’oposició parlamentaria ha presentat una esmena a cada una perquè consideren que l’allargament dels terminis per a què no prescrigui el fet denunciat comporta «inseguretat jurídica».

El que volen els socialdemòcrates, van informar, és que els comuns exigeixin el pagament de forma fefaent dins un termini màxim de sis mesos a comptar des de la data del fet generador del deute.