Trobada amb la delegació de la Unió Europea

Autor:
Font:
Publicat el: 22 de Juny de 2012

_mg_4482 _mg_4505

El divendres 22 de juny del 2012 Jaume Bartumeu i Gerard Barcia, president i president suplent, respectivament, del Grup parlamentari socialdemòcrata es van reunir, a la seu del Consell General amb el grup de treball EFTA/AELG de la Unió Europea que estava a Andorra en visita d’estudi.

La nombrosa delegació europea (trenta persones) estava encapçalada per Gianluca Grippa, cap d’Unitat per Andorra del Servei Europeu d’Acció Exterior de la Comissió Europea, i per Peter Lund Linde de la Representació Permanent de Dinamarca, país que ocupava la presidència del Consell de la Unió Europea durant el primer semestre del 2012.

Jaume Bartumeu va exposar als representants de vint-i-cinc dels vint-i-set països membres de la UE la posició dels socialdemòcrates andorrans, en l’àmbit de les relacions amb Europa.

De manera especial, Jaume Bartumeu va insistir, en la seva intervenció inicial, que els socialdemòcrates andorrans sempre hem volgut avançar cap a una millor i més gran integració en el mercat interior i avançar, alhora, cap a una transposició a Andorra de la normativa comunitària.

De manera especial Jaume Bartumeu va recordar que fou el govern socialdemòcrata el que, del 2009 al 2011, va negociar i tancar l’acord monetari amb la Unió Europea i, també, el que va obrir la via de les converses per a una futura associació d’Andorra al mercat interior europeu.

Els representants de Dinamarca, França, Luxemburg, Espanya i Itàlia, així com un representant de la Comissió Europea, van plantejar diverses preguntes a Jaume Bartumeu que va confirmar la voluntat socialdemòcrata de mantenir les relacions amb Europa en l’àmbit de la política d’Estat i fora, doncs, de la confrontació política natural entre majoria i oposició.

22 de juny del 2012