El PS demana el motiu de la pujada del transport escolar

Autor: REDACCIÓ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 19 d'Abril de 2012

La pujada del transport escolar, de fins a un 12%, serà un dels temes que es tractaran aquesta tarda en la sessió ordinària del Consell General. I és que la consellera socialdemòcrata Rosa Gili va tramitar una pregunta al Govern sobre la qüestió. En concret, la parlamentària escaldenca demana pels motius que han provocat aquest augment de tarifes.

La sessió del Consell estarà dividida en dues parts. La primera se centrarà en l’anàlisi de diferents textos, com ara la proposició de modificació de la Llei del matrimoni o dos convenis internacionals. El punt més polèmic, però, es preveu que sigui la votació en la qual s’ha de decidir si es pren en consideració el canvi de la llei de nacionalitat que volia impulsar el grup socialdemòcrata amb l’objectiu de reduir a quinze els anys de residència per accedir al passaport. El text va rebre fa unes setmanes el criteri desfavorable del Govern i tot fa preveure que quedarà al calaix amb el vot contrari de la majoria demòcrata.

La segona part de la sessió estarà centrada en les preguntes per controlar l’acció del Govern. La majoria de les qüestions provenen del grup socialdemòcrata que, a banda de l’increment del preu del transport escolar, s’interessa per diferents matèries. Així, en l’àmbit educatiu la mateixa Gili ha preguntat per la reducció de la subvenció a les escoles espa-nyoles i franceses. De la seva banda, el seu company de grup, Gerard Barcia, insistirà a l’executiu per l’afer de la imposició d’una comissió per part dels bancs a les operacions amb targetes de crèdit emeses al país. El líder de l’oposició, Jaume Bartumeu, inquirirà al Govern per les negociacions amb França pel conveni que eviti la doble imposició, pel fet que Andorra sigui considerat encara un paradís fiscal per Portugal i per la preparació de l’adaptació als canvis que suposarà l’acord monetari.

Des del grup demòcrata, Sílvia Calvó s’ha interessat per les actuacions empreses per posar en marxa la societat gestora dels drets d’autor.