Deu preguntes del PS per al Consell General del dia 19

Autor: AGÈNCIES
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 12 d'Abril de 2012

La sessió del Consell General del 19 d’abril, en què entre altres qüestions s’ha de debatre la presa en consideració de la proposició de llei sobre la rebaixa dels anys per obtenir la nacionalitat i les modificacions a la llei del matrimoni, també servirà per respondre a les deu preguntes entrades a tràmit pel grup parlamentari socialdemòcrata, i que han estat publicades en el Butlletí del Consell General.

El conseller Gerard Barcia vol saber per què el Govern ha consentit que els bancs apliquessin un augment de les comissions per pagar amb targeta de crèdit.

D’altra banda, Jaume Bartumeu ha entrat una pregunta per conèixer quin és el pla de desenvolupament de l’adopció o transposició de les normes i directives que acompanyen l’aplicació de l’Acord Monetari. A més, la futura Oficina del Joc també ha motivat una de les preguntes.

La consellera Rosa Gili ha qüestionat el Govern sobre la rebaixa del 20% en les subvencions atorgades a les escoles espanyoles i franceses per comprar material pedagògic i de funcionament. De la seva banda, Sílvia Bonet qüestiona l’executiu sobre els motius per convocar un concurs internacional per a l’assessorament en l’accés i la distribució de medicaments a Andorra, i la posterior anul·lació.

L’heliport també ha centrat una de les preguntes socialdemòcrates, concretament la que vol saber a partir de quina normativa s’ha licitat la construcció de l’heliport nacional.

D’altra banda, Barcia qüestiona quins són els inversors a qui es dirigeix realment l’emissió de deute públic.

Finalment, els socialdemòcrates volen saber les actuacions diplomàtiques per sol·licitar l’exclusió d’Andorra de la llista de paradisos fiscals.