Comunicat de premsa relatiu a la liquidació dels comptes públics del 2011

Autor:
Font:
Publicat el: 11 d'Abril de 2012

logo-gps-consell.JPG

La liquidació dels comptes públics del 2011 confirma que la gestió del govern socialdemòcrata anava en la bona línia

El Govern de DA va fer pública el dijous 29 de març la liquidació dels comptes per a l’exercici del 2011.

La primera constatació que cal fer és que igual que l’any 2010, el 2011 el dèficit s’ha situat al voltant dels cinquanta milions d’euros. Aquest és el resultat evident de la política d’acurada gestió pressupostària duta a terme pel govern socialdemòcrata l’any 2010 i, també, els quatre primers mesos del 2011.

Cal recordar aquí que els dèficits del 2008 i 2009 van superar els cent milions d’euros.

En conseqüència el Grup parlamentari socialdemòcrata constata que s’ha aconseguit una positiva inflexió en l’espiral del dèficit i emplaça el Govern per a que, com a mínim, mantingui aquesta orientació en els propers exercicis pressupostaris.

Cal, tanmateix, deixar constància que, pel que fa a l’exercici 2011, el resultat s’ha aconseguit reduint les inversions i les transferències de capital en gairebé trenta-cinc milions d’euros en relació a la liquidació del 2010. Aquesta dada important permet afirmar que el govern socialdemòcrata, amb molta més despesa d’inversió, va arribar gairebé al mateix dèficit que ha arribat el govern de DA amb una inversió exigua.

Finalment també cal constatar que la comparació entre les liquidacions dels exercicis del 2010 i del 2011 permet afirmar que el govern de DA ha augmentat de forma important, en vuit mesos, les despeses de funcionament com són les despeses de personal o les transferències a entitats.

En conseqüència, tal i com va manifestar el president del Grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, el dia 15 de desembre del 2011 en el debat de totalitat del pressupost en el ple del Consell General, es constata que els socialdemòcrates vam reduir el 2010 el 50% del dèficit en relació a exercicis anteriors, augmentant els ingressos i iniciant el desplegament del nou marc fiscal.

Ara haurem de veure on ens porta la gestió del Govern actual i comparar les xifres de les liquidacions del 2010 amb les del 2012, any que DA haurà governat amb pressupost propi.

Andorra la Vella, 11 d’abril del 2012

Aquí el podeu descarregar en format pdf