Set esmenes del PS al projecte de llei d’inversió estrangera

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 2 d'Abril de 2012

El grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat set esmenes al projecte de llei d’inversió estrangera per «assegurar un control de la discrecionalitat» en les decisions del Govern i garantir-ne la seva «transparència».

Els socialdemòcrates proposen que El Tribunal Superior de Justícia pugui examinar, en procediment «urgent i preferent», les autoritzacions de les inversions i que aquestes es publiquin al BOPA. A més, volen que el Govern presenti semestralment al Consell General la relació d’autoritzacions concedides i denegades.

Així mateix, les esmenes presentades divendres pel president del grup, Jaume Bartumeu, indiquen que potser caldria regular la inserció de professionals liberals forans «en una llei específica», segons manifesten en un comunicat. També demanen que se suprimeixi tot el que fa referència a autoritzacions d’exercici a persones no residents

«El govern de DA, aixoplugat en la seva majoria absoluta, no vol cap control ni cap transparència de la seva discrecionalitat», segons van indicar els socialdemòcrates a través d’un comunicat ahir, i deixen en evidència l’«orientació obscurantista» del projecte de llei d’inversió estrangera, que, sota el punt de vista socialdemòcrata, «si no s’esmena, portarà arbitrarietats i la inexistència de publicitat en les decisions adoptades en un marc impropi d’un Estat de dret».