El PS vol informes de la Cambra abans d’autoritzar inversions

Autor: REDACCIÓ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 2 d'Abril de 2012

El grup parlamentari socialdemòcrata va donar a conèixer ahir a través d’un comunicat les set esmenes que divendres passat el president del grup, Jaume Bartumeu, va presentar al projecte de llei d’inversió estrangera.

Entre aquestes destaca especialment la petició del PS que la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis hagi d’emetre un informe previ abans que el Govern prengui cap decisió sobre les inversions directes. Amb tot, deixa clar que les opinions de la Cambra no seran vinculants per a l’executiu i que només es tracta d’escoltar la seva posició.

D’altra banda, el PS també demana la supressió total de l’apartat 2 de la disposició addicional primera prevista en la proposta del Govern, que fa referència a autoritzacions d’exercici a persones no residents.Els socialdemòcrates argumenten que la disposició que ara el Govern pretén modificar i suprimir “es limitava a necessitats temporals i atorgava, en conseqüència, simples autoritzacions temporals”, dirigides principalment a professionals de la salut, i que ara la voluntat és totalment distinta, ja que les autoritzacions ja no són temporals sinó definitives. Troba admissible que la inserció de professionals liberals forans no tingui el mateix tractament que es dóna a la inversió estrangera, però creu que s’hauria de fer una llei específica.

El PS va tornar a criticar el projecte de DA perquè remarca que les decisions seran arbitràries, per la qual cosa també proposa que les autoritzacions i denegacions es publiquin al BOPA, que el Govern doni compte semestralment al Consell General i que el Tribunal Superior de Justícia pugui controlar el procediment.