Jaume Bartumeu assisteix al 5è Congrés d’Unitat d’Aran

Autor:
Font:
Publicat el: 19 d'Abril de 2008

Diari Mes Andorra

El passat 19 d’abril Jaume BARTUMEU va assistir als actes de cloenda dels 5è Congrés Nacional d’Unitat d’Aran, partit progressista lligat amb un pacte estable amb el Partit dels Socialistes de Catalunya.

Unitat d’Aran va guanyar les eleccions del mes de maig de l’any passat al Consell General d’Aran i actualment governa la Vall d’Aran amb un equip encapçalat per Francesc BOYA, nou Síndic d’Aran i secretari general d’Unitat d’Aran.

El Partit Socialdemòcrata manté estretes relacions amb Unitat d’Aran. El 5 de setembre del 2003, dues delegacions d’ambdós partits encapçalades respectivament per Francesc BOYA i Jaume BARTUMEU, es van reunir a Vielha i van llençar diverses propostes per a vertebrar les infraestructures dels Pirineus.

Posteriorment, l’11 d’octubre del 2003 va tornar a Vielha per a participar en una trobada dels socialistes de les zones pirinenques d’Espanya, França i Andorra. Com a resultat d’aquella trobada, presidida per Pasqual MARAGALL, es va signar l’anomenada Declaració de Vielha, “Pirineus: Nous Temps, Noves Idees”.

Jaume BARTUMEU va assistir també al 4t Congrés d’Unitat d’Aran celebrat ara fa quatre anys, el 18 d’abril del 2004.

En els actes de cloenda del congrés d’enguany, Jaume BARTUMEU va poder parlar amb el Síndic d’Aran, Francesc BOYA, amb el qual han convingut una futura trobada bilateral.

Alhora també es va entrevistar abans de l’inici de l’acte de cloenda amb Marcelino IGLESIAS, president d’Aragó i Joaquim LLENA, Conseller d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya i primer secretari del PSC de les Terres de Lleida.
Tots tres van dirigir posteriorment unes paraules al Congrés.

pdf3.jpg  (més recull de premsa)