El PS insta Martí a governar i deixar de culpar l’oposició de “tots el mals”

Autor: GERARD DEL CASTILLO
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 13 de Març de 2012

El grup parlamentari socialdemòcrata va respondre ahir les crítiques del cap de Govern de dissabte passat al congrés ordinari de DA en les quals va acusar el PS de falta de valentia política per no voler fer costat a mesures com les reformes de la CASS i de la funció pública.

Els consellers Rosa Gili i David Rios es van mostrar sorpresos pel “desmesurat” atac de Martí i van afegir, en to irònic, que és “un honor” que el cap de Govern dediqui tant de temps a parlar de nosaltres sent un grup parlamentari tan petit”. Tant Gili com Rios van convidar el líder demòcrata a governar, prendre decisions i executar-les, i no traspassar la responsabilitat a l’oposició. “Sembla que se’ns vol acusar de tots el mals quan venim d’un govern amb un bloqueig constant que no va durar dos anys”, va assenyalar Rios, que, recordant la forma d’actuar de l’oposició en el govern Bartumeu, va afegir que ja “ens hagués agradat fa dos anys comptar amb una minoria de suport com la que fem nosaltres”.

En aquest sentit, el conseller socialdemòcrata va mostrar la sorpresa davant del fet que la gent que avalava la política del “bloqueig constant quan érem 14 a 14, ara, que som 22 a 6, passi tota la pressió a l’oposició quan no podem ni volem fer cap tipus de bloqueig”. Rios també va recordar que aquestes crítiques vénen de persones que no “només no ens van permetre acabar la passada legislatura sinó que ni tan sols ens van donar l’oportunitat d’aprovar un primer pressupost”.

Respecte de les crítiques de Toni Martí per la fugida endavant del PS a la taula de negociacions pel pacte d’Estat per la reforma de la CASS, Rosa Gili va reiterar que un cop presentats per part dels grup demòcrata els onze punts per canviar la llei van tenir clar que DA no comptava amb ells. “El plantejament era fer un treball entre tots partint des de zero i que s’havia de presentar conjuntament. Un cop fet públic el document, mantenir-se a la taula per buscar un pacte d’Estat era allargar innecessariament l’agonia”.

INFORMACIÓ SOBRE MONITOR GROUP

El PS ha fet una demanda d’informació per disposar del contracte signat pel Govern amb l’empresa Monitor Group, contractada per captar capital extranger arran de l’obertura econòmica. També vol un informe comparatiu d’empreses que demostri que aquesta era la millor opció. Entre altres qüestions, volen saber quina modalitat de contracte s’ha seguit, com s’han donat les directrius a l’empresa si el projecte no estava admès a tràmit i d’on sortirà la partida per pagar-lo.